over-mij door Studio MEEMS

Hi,

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de ontwerper achter Studio MEEMS? Snap ik helemaal. Ik klik ook bij nieuwe websites altijd op ‘over mij’ om meer te lezen over de persoon achter het bedrijf. Want de illustraties en ontwerpen kunnen je aanspreken, nog belangrijker is dat je een klik met mij voelt. Dat je het gevoel hebt dat ik maak wat jij graag wilt, en jouw foto/opdracht op een persoonlijke en creatieve manier verwerk.

Van kinds af aan was ik altijd al aan het tekenen, schilderen, en vele andere creatieve projecten aan het oppakken. Iets wat mijn moeder ook in mij aanwakkerde, zij was altijd iets aan het maken.

Of het nou met stof, papier, klei of houtskool was. Samen zijn we een week naar Buitenkunst in Drenthe geweest. Het creatieve werd ook op de vrijeschool verder aangewakkerd. En toen ik op de bovenbouw zat besteedde ik meer tijd aan de vormgeving van een verslag dan de inhoud.

Toch ben ik niet direct in de creatieve sector terecht gekomen. Na de bovenbouw ben ik een half jaar naar Kenia gegaan, ik woonde in een klein dorpje bij katholieke zusters, om te ervaren hoe het leven met elkaar is. Bij thuiskomst begon ik op de PABO. En na een jaar deze studie door te lopen wilde ik meer uitdaging in ondersteuning van kinderen en jongeren. Op naar de SPH. Een aantal jaren heb ik met mijn SPH-diploma in de crisisopvang en verschillende plekken gewerkt. Naast mijn werk was ik altijd actief als vrijwilliger binnen de waterscouting in Groningen. Daarvoor maakte ik nieuwsbrieven, kampkrant, website, posters, merchandise en meer. Het ontwerp-hart was weer geopend.

Ook wilde ik heel graag als communicatiemedewerker ergens aan de slag, met 0-ervaring en geen opleiding was dit natuurlijk wel een bijzondere keuze. Tot ik de vacature bij SailWise zag staan. SailWise organiseert watersportactiviteiten en vakanties voor mensen met een beperking. Hier kwam alles samen: watersporten, SPH-achtergrond én de mogelijkheid om als freelance communicatiemedewerker te starten. Op datzelfde moment schreef ik mezelf in bij de KvK en startte ook het ontwerp-avontuur.

 

Toen heette mijn bedrijf nog Meems Grafisch. Ik vond het niet lekker klinken, moest het altijd uitleggen, en heb de naam na twee jaar veranderd naar Studio MEEMS. De energie die ik krijg van het ontwerpen van een passend logo, het tekenen van een illustratie en het meedenken met maatschappelijke organisaties in de communicatie, is zo fijn!

Sinds 2014 ben ik als freelancer en zzp’er aan het werk. Naast de communicatie & dtp-klussen maak ik illustraties. Handgetekende illustraties naar aanleiding van een dierbare foto. Een foto van je nieuwe huis, een foto van je pasgeboren kindje, een familieportret of een laatste handdruk bij het afscheid. Mijn illustraties zijn altijd zwart-wit. Al heb ik ook wel eens met kleur geëxperimenteerd. Het zwart-wit trekt mij meer. Het doet me ook meer verbinden met de drukkunst van vroeger. En dan denk ik aan de drukkerij van mijn opa en later mijn twee ooms, waar oude Heibelberg drukpersen aan stonden. Ik vond het heerlijk om in de drukkerij rond te lopen, in het centrum van Groningen. De geur van inkt, het geluid van de drukmachines en de rommel aan papieren, proefdrukken en inktvlekken. Daar is mijn liefde voor het vak ontstaan. Voor het spelen met lijnen, letters, inkt en papier.

Laat je inspireren en kijk eens rustig rond tussen de illustraties en ontwerpen die ik al heb mogen maken. Wil je meer weten, iets overleggen, dan kan je me altijd een berichtje sturen.

Liefs Geeske